Status fra vår medlemsbedrift Sykes

For en tid tilbake hadde vi en liten prat med Susanne Maarstuen som er HR Assistant i Sykes Norway. Her er litt av det hun kunne fortelle om hvordan arbeidshverdagen har vært under pandemien:

Det siste året har vært veldig spesielt. Vi har måttet omstille oss, tilpasse oss og tenke nytt. Overgangen til hjemmekontor var nytt og spennende i starten. Man sparer mye tid ved å ikke reise til og fra jobb og man kan sitte hjemme i egen stue. Etter hvert kjenner man på savnet etter det sosiale, kollegaer og de små pratene man har i en ellers så hektisk hverdag. Og ikke minst man kjenner på viktigheten av å ha rutiner på hjemmekontor.

For å holde hverandre underrettet underveis fra hjemmekontor, har vi hatt opptil 3 møter i uken til faste tider, hvor ledelsen samt teamledere, trainere etc har vært inkludert. Her har vi hatt en fast agenda hvor vi deler resultater og oppdateringer fra hver avdeling. Til slutt oppsummerer vi og kommer med eventuelle andre ting som skjer. I tillegg til dette har vi samlet respektive HR og andre fra EMEA hvor vi holder hverandre oppdatert på Corona situasjonen. Her går vi gjennom situasjonen i det respektive landet, hvordan det er på kontoret og tips til utstyr eventuelle løsninger til sitasjonen.

Vi startet tidlig med ulike grupper i zoom. Fortsatte konkurranser som vi ofte har, bare nå oftere og med digitale løsninger for premier. Vi har også fokusert på å skape engasjement blant de ansatte. Prøvd å motivere de i ulike retninger. Blant annet hadde vi en måned hvor vi fokuserte på å være aktive utendørs. En måned med 4 ulike utfordringer. Man kunne selv velge om man ønsket å delta på en eller alle. Deltok man på alle var det selvfølgelig en fordel. Her var det ukentlig premier og masse flott engasjement. I tillegg har vi hatt team kvelder, virtuelt julebord med lokale «kjendiser» og quiz kvelder via zoom.

Fra tiden jeg var agent husker jeg at å bli målt ut i fra KPI er, var noe helt nytt og litt uvant. Etter hvert så ser man at det er et veldig godt hjelpemiddel i hverdagen. Man følger egen progresjon og har hele tiden noe å jobbe etter. Dette gav motivasjon til å prestere.

Når pandemien er over, ser jeg for meg en arbeidshverdag på kontoret igjen. Dette er noe jeg virkelig ser frem til. På sikt kan jeg se for meg at en kombinasjon hadde fungert ypperlig.

 

Andre artikler

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter