Håkon Garfors

#Kundeservicedagene2023

Foredrag: “Bruk av VR teknologi til bedre pasientopplevelse”

Håkon er ansatt i Helse Vest IKT sin innovasjonsavdeling hvor han jobber med hvordan Helse Vest kan benytte VR (Virtual Reality) i pasientbehandling og i forbindelse med tilrettelegging for trening av ansatte og pasienter. 

Håkon er involvert i alt fra VR-spill utviklingsprosjekter til teknisk oppsett av VR-rom på sykehusene til fasilitering av VR-sesjonar for ansatte eller pasientar. Eksempler på dette er VR-psykosebehandling, VR prøvetaking – og av/på med smittevernsutstyr, hundefobi, heisfobi, MR-maskin-fobi og mørkeredd fobi er VR-opplevelser som vi har vært med å utvikle. I tillegg til jobben hos Helse Vest, leder Håkon det nasjonale VR-nettverket for helse (der alle er velkommen).

Helse Vest benytter ny og spennende teknologi, VR,for å effektivisere og forbedre pasientbehandlingen. VR står for Virtual Reality, eller kunstig virkelighet, og lar brukeren oppleve et dataskapt miljø gjennom VR-briller. Med brillene på kan man gå rundt i helt andre rom og landskap enn du egentlig befinner deg i. VR-spill benyttes bl.a til behandling av hjeneslagrammede, til opplæring av akuttpsykiatrisk ambulansepersonell vha 360 video og til å forberede seg på ulike pasientargrupper (bipolar, rus, voldelig atferd osv).

Les om kundeservicedagene

Se alle foredragsholdere 2023

Andre artikler

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter